Vanuit Lassie kreeg ik het verzoek of ik Rijke Roerbak Rijst wou proberen en hierover een blog wou schrijven. Dat sla ik natuurlijk niet af.
Binnen enkele dagen werd een leuk pakketje bezorgd met daarin een tas, 2 pakken Rijke Roerbak Rijst (Basmati en Wit) en een opscheplepel.
Binnen enkele dagen de Rijke Roerbak Rijst geprobeerd, want is het wel zo eenvoudig en snel als ze beweren? Ja, dat is het! Zie het bewijs in dit (versnelde) filmpje.
In 7,5 minuut (van het opzetten tot de pan, tot opscheppen op het bord) was de rijst klaar! En ontzettend eenvoudig. Een paar simpele stappen tot het eindresultaat. Ik zou bijna zeggen dat het niet mis kan gaan ;)
De stappen op de verpakking zijn als volgt:
- Zet een anti aanbak koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur
- Laat een klontje boter of een scheutje olie in de pan heet worden
- Strooi per persoon 1 rijstmaatje (150 ml) rijst in de pan en roer even om.
- Voeg per persoon 1 rijstmaatje (150 ml) water toe, het kookt vrijwel direct. Roer af en toe om.
- Na 4-5 min. verwarmen op middelhoog vuur heeft de rijst al het water opgenomen en is de rijst klaar om te serveren of toe te voegen aan je gerecht. (4 min voor smeuïge rijst, 5 min voor wat drogere rijst).
Mijn fout: ik had in plaats van 150 ml, 150 gram gelezen.. Het zou dus 75 gram per persoon moeten zijn. Ik vond het al zoveel! Ik heb evenveel kopjes water als rijst toegevoegd, dus volgens deze gegevens heb ik dan het dubbele water toegevoegd dan zou moeten. Toch is de rijst prima gelukt :) (ik vermoed een foutje op de verpakking?)
De rijst is écht heel eenvoudig klaar te maken. Je hoeft er amper naar om te kijken, behalve af en toe doorroeren. Het is snel klaar en (zoals vrijwel elke rijst) geschikt om met van alles te combineren. Ook een blokje bouillon door het water geeft een lekkere smaaktoevoeging aan de rijst.
Daarentegen vind ik het wel jammer dat je het niet in combinatie met andere dingen kunt roerbakken, zoals de naam doet vermoeden. Veelal maak ik eenpansgerechten, waarbij het vlees en de groenten gewokt worden. Op dit moment kook ik de pasta apart, welke op het laatst toegevoegd wordt. Ik had gehoopt dat dat met deze rijst opgelost zou zijn, doordat alles in 1 pan zou kunnen! Helaas ga ik niet mijn vlees en groente onder water zetten alleen voor de rijst.
Daarnaast mag de rijst van mij meer "bite" hebben. Zowel pasta en rijst kook ik tot beetgaar normaal gesproken. Deze rijst was in vergelijking daarmee erg slapjes. Dat doet echter niets onder van de smaak, die was prima!
De verpakking vind ik er aantrekkelijk en smakelijk uit zien. Het is duidelijk leesbaar, en naar mijn idee staat alles er wel op, zelfs een receptidee. Ook is er een stukje plakband toegevoegd, zodat het pakje afgesloten kan worden en alles vers blijft! Veel beter dan bij de kartonnen verpakkingen. Helaas vind ik de hoeveelheid 400 en 350 gram wel raar als je uitgaat van 150 gram per persoon (wat voor mij persoonlijk te veel is). Ook is het niet deelbaar door 75 gram. Wel is het zo een handzaam formaat :). Ten slotte is de verpakking niet (normaal) te openen zonder schaar. Ik had de eerste keer meer rijst op het aanrecht en de vloer dan er nog in de verpakking zat. Zonde!
Samengevat:
Positieve punten
- Ontzettend snel rijst op tafel
- Smaak is goed
- Kan eigenlijk niet mis gaan
- Aantrekkelijke verpakking
Verbeter punten
- Rijst is zacht, terwijl ik liever beetgaar eet
- Heb ik teveel water toegevoegd, of is er een foutje op de verpakking?
- Rare hoeveelheid per verpakking. Je komt altijd te kort of hebt net teveel
- Verpakking alleen te openen met schaar
- Écht roerbakken kun je er niet mee, alleen later toevoegen aan de rest. Update 28 juni 2013 18:00: Chicken Tonight kan nu wél in 1 pan gemaakt worden! Ideaal!!
De rijst komt hier zeker vaker in huis, omdat het zo supersnel klaar te maken is. Ondertussen een beetje sla erbij, en we hebben een snelle en voedzame maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten