Maggi Braadstomen Gehakt

09 september 2012 - 15:00
Via Facebook was ik 1 van de gelukkige 1000 die een zakje braadstomen gekruid gehakt met uitjes en champignons toegestuurd kreeg.
Ik ben verzot op champignons, maar mijn darmen hebben een hekel aan uitjes. Ach, dan doen we wat meer champignons en geen uien. Het zakje kruiden moest voor de helft door het gehakt, en de andere helft door de champignons.
Gezien ik 500 gram had in plaats van 400 gram heb ik maar 5 ballen gemaakt. Anders was ik bang dat ze te dik zouden worden en niet gaar. De andere droge kruiden door de champignons leek raar, maar er wordt toch nergens vermeld dat er water of iets dergelijks bij moet. Lekker door elkaar husselen in de braadzak, handig! De braadzak vast in een ovenschaal gelegd, gehaktballen er bovenop en hij is klaar om de oven in te gaan. Dat ziet er al smakelijk uit! Tot zo ver: eenvoudig, snel en ik heb er zin in!
Oven voorverwarmen, schaal er in en wachten maar.... Nog even wachten en hmmm!! De zak was goed bol gaan staan, wat de vorige keer bij de vis minder het geval was.

Wanneer we de zak open knippen komt er een overheelijke geur vandaan. De champignons zijn een stuk kleiner geworden, waardoor de verhouding al een stuk beter is. Het gehakt is lekker gekruid, maar niet té (ik houd niet van heel erg gekruid vlees).

Voor mij zeker een geslaagde actie, en die komt zeker nogmaals in huis!

2 opmerkingen:

  1. Waar zijn die nog te koop??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou ik ook graag willen weten! Of welke kruiden zitten er dan bij in?

      Verwijderen