Maggi Braadstomen Zalm

30 juni 2012 - 18:30
Via Facebook was ik 1 van de 1000 gelukkigen die een gratis Maggi Braadstomen voor Zalm mocht ontvangen.
Afgelopen woensdag lag hij op de mat.

Mijn vriend vind zalm lekker, ik houd er niet zo van. Bij de variatie tips stond dat witvis ook een optie was.
Wij hebben dus 2x zalm a 125 gram per stuk en 2x witvis a 100 gram per stuk gedaan.

Oké, eerst creme-fraiche in de zak, water erbij, zakje met kruiden erbij en dan mengen. Hmm wat een gesmeer zeg! Ik was ook bang om de zak kapot te maken. Voor de volgende keer: eerst mengen en dan in de zak.

Vervolgens moeten er 4 stukken zalm in passen, allemaal naast elkaar (niet gestapeld). Nou, hier was ik blij dat we 2 kleinere stukjes witvis hadden, want dat paste net.

Als alles in de zak zit moet de zak omgedraaid worden. Dat ging gelukkig eenvoudiger dan ik verwacht had.

De oven was voor verwarmd en de zalm en witvis de oven in. Na 42 a 43 minuten stond de braadzak helemaal nog niet bol en strak, dus we hebben besloten deze nog 5 minuten extra te doen. Toen stond hij wel bol. Ik had verwacht dat hij eerder bol zou staan, maar het zal wel goed zijn.

De braadzak open maken is even heel erg oppassen voor de hete stoom die eraf komt, en niet erg handig. De geur die eraf komt: hmmm veelbelovend :)
Eenmaal aan het eten merk ik dat de kruiden bijna niet te proeven zijn. Dan moet je veel saus over de vis gooien op het bord, maar het is er vrijwel niet ingetrokken.

Voor het werk wat je ermee hebt vind ik het resultaat minimaal. Een witvis of zalm is veel sneller en eenvoudiger te bereiden.

Helaas voor ons dus niet weer een Maggi Braadstomen met zalm.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten